Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkend na Pardubicku

Uplynulý víkend s Pardubickou policií - prap. Jan Machač - 5.1.2009 

O prvním víkendu v roce 2009 vyjížděli pardubičtí policisté celkem ke 12 dopravním nehodám, které si vyžádaly 4 lehce zraněné osoby a hmotnou škodu přesahující 700.000 korun.

V pátek přijelo osobní vozidlo  Peugeot k jedné benzinové čerpací stanici na Pardubicku. Řidič natankoval  27 litrů benzínu a bez zaplacení ujel. Tím způsobil škodu 600 korun.

V pátek krátce po poledni přijali policisté na linku 158 oznámení mladé ženy, která si zabouchla dveře bytu v ulici Husova a zůstala na chodbě domu se dvěma  malými dětmi. O  otevření bytu byli požádáni hasiči, kteří šťastnou matku s dětmi vpustili do bytu a policisté samozřejmě na místě  ověřili totožnost ženy a to, že byt je skutečně její.

Volně pobíhajícím psem se v pátek odpoledne zabývali policisté v obci Holotín na Pardubicku. Ve spolupráci se starostou obce byla celá událost ke společné spokojenosti vyřešena.

S obavou o život svého spolubydlícího se na linku 158 obrátil muž z ubytovny  v Ohrazenicích. Muž  celý den nevycházel z bytu a byla tam slyšet televize. O otevření bytu jsme požádali hasiče a ti zde nalezli podnapilého spícího muže, o kterého se starostlivý soused postaral.

V sobotu při pravidelné procházce po obci Lohenice na Přeloučsku nalezl muž  v příkopě  štěně feny vlčáka. Oznámil to na linku 158.  Štěňátko bylo staré asi 1 rok.   Umístili jsme ho do kotce Městské policie v Přelouči.

Vzájemný konflikt mezi synovcem a strýcem řešili policisté v  sobotu ve večerních hodinách v ulici Havlíčkova. Protože byl mladší z útočníků podnapilý, policisté ho umístili na Protialkoholní záchytnou stanici v Pardubicích, kde mohl o svém chování přemýšlet.

Obyvatelé domu v ulici Kosmonautů v Polabinách projevili starost o svou sousedku, která nevycházela z bytu, z něhož  byl slyšet štěkot jejího psa. Policisté po příjezdů zjistili, že psa ponechala majitelka v bytě opuštěného a odjela na návštěvě k rodině.

Bohdanečtí policisté ve spolupráci s hasiči o víkendu zachraňovali dvě labutě na opatovickém rybníku. Labutím zamrzly nohy v ledu. Po  zdárné záchranné akci se obě labutě měly čile k světu.

Obyvatelku Strarých Čívic  o víkendu silně rozčílila parkující vozidla před jejím domem. Policie po příjezdu  na místo  učinila nápravu a situaci  bude řešit ve spolupráci s obecním úřadem z důvodu jasnějšího dopravního značení.

V neděli dopoledne vyjížděli holičtí policisté k případu fyzického napadení dvou mužů na náměstí T. G. Masaryka před pobočkou jedné místní pojišťovny. Ke škodě na majetku ani zdraví nedošlo a událost  bude  řešena v přestupkovém řízení.

vytisknout  e-mailem