Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Evropský den proti vloupání

PRAHA VENKOV-JIH - Během Evropského dne proti vloupání si, stejně jako v loňském roce, připomeneme základní rady a doporučení na zabezpečení našeho obydlí. 

V rámci Evropského dne proti vloupání, který letos připadá na středu 19. června 2024, si připomeneme rady a doporučení na zabezpečení obydlí, neboť v tomto letním období většina obyvatel tráví svůj volný čas mimo svůj domov. Může se jednat o celodenní výlet nebo jen víkendový pobyt, ale převážně spíše o několikadenní odjezd do různých tuzemských a zahraničních destinací, kde tráví svoji letní dovolenou.
Pokud naše obydlí osiří, mohou této situace využít právě pachatelé trestné činnosti, kteří se zaměřují na vykrádání opuštěných bytů a rodinných domů. Z tohoto důvodu je potřeba myslet na jejich zabezpečení již před odjezdem. Problematice této trestné činnosti se celoročně věnují i středočeští policisté, a to zejména v rámci realizace preventivního projektu Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům.
Stejně jako v minulých letech budou v příštím týdnu dostupná poradenská místa po celé republice, kde se můžete setkat s policisty, kteří se věnují prevenci kriminality nebo i dalšími policejními specialisty, kteří vám doporučí vhodné zabezpečení vašeho objektu či poradí, jaké bezpečné návyky je vhodné si osvojit. Další informace a materiály k letošnímu ročníku kampaně Evropský den proti vloupání naleznete na webových stránkách Policie České republiky nebo Stop vloupání.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
19. června 2024

Odkazy do noveho okna

Evropský den proti vloupání 2024

Evropský den proti vloupání 2024 

Detailní náhled

Návrat z dovolené

Návrat z dovolené 

Detailní náhled

Návrat z večeře

Návrat z večeře 

Detailní náhled

aplikace Zabezpečte se

aplikace Zabezpečte se 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem