Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehody na zasněžených vozovkách

PŘÍBRAMSKO - Policisté z příbramského dopravního inspektorátu řešili během včerejšího dne, 4. ledna, kvůli přívalu sněhu devět dopravních nehod, došlo při nich ke čtyřem lehkým zraněním a vzniklá škoda dosahovala téměř půl milionu korun.  

Krátce po půlnoci se stala havárie na dálnici D/4 v katastru obce Dobříš. Třiadvacetiletá žena dostala na mokré vozovce smyk a havarovala do středových svodidel. V momentě, kdy vystoupila a šla místo nehody označit, narazil do poničené části vozu jiný automobil jedoucí ve stejném směru.

V ranních hodinách v katastru obce Těchařovice nedodržel bezpečnou vzdálenost za kolonou vozidel 19letý mladík a na silnici I/4, která byla pokryta vrstvou sněhu, nedobrzdil. Následoval náraz do auta před ním a sjetí do příkopu. Motorista skončil s lehkým poraněním v nemocnici, kde byl ošetřen.

V katastru obce Nová Ves pod Pleší havaroval do stromu autobus, jehož řidič nezvládl jízdu na ujeté vrstvě sněhu. V dopravním prostředku jelo deset cestujících, jeden z nich utrpěl zranění lehčího charakteru.

Na Dobříšsku se odehrála i další nehoda, tentokrát chvíli po poledni. Po najetí do stromu byli s lehkým zraněním převezeni do pražské nemocnice dva spolujedoucí z vozu, těhotná žena a malé dítě.

Řidič „náklaďáku“ neodhadl na Březnicku šíři komunikace, která byla zasypána sněhem, a vjel na nezpevněnou krajnici. Auto se poté převrátilo na pravý bok. Kolem čtvrté hodiny odpolední došlo k dalším třem haváriím. U Rožmitálu pod Třemšínem bylo vozidlo v příkopu, v obci Podlesí narazil nákladní automobil do zděné elektrické rozvodny a v katastru obce Pečice se střetlo osobní auto s radlicí protijedoucího nákladního vozu.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
5. leden 2017

vytisknout  e-mailem