Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Památka zesnulých

PŘÍBRAMSKO - Na komunikace vyjedou i sváteční řidiči. 

V souvislosti s podzimními prázdninami dětí a s blížícím se dnem Památky zesnulých je očekávána větší hustota provozu, proto bude na bezpečnost na silnicích dohlížet více policejních hlídek. Ty se zaměří na rychlost jízdy, na používání bezpečnostní pásů, držení telefonu, jízdu v jízdních pruzích, požívání alkoholických nápojů, ale i na označení či osvětlení nemotorizovaných účastníků provozu za snížené viditelnosti.

Na komunikace vyjedou také tzv. sváteční řidiči, kteří zamíří na hřbitovy kvůli „dušičkovým povinnostem“. Motoristé by měli počítat s tím, že mohou potkat šoféry, kteří řídí pouze párkrát v roce a měli by být ohleduplní. V sychravém podzimním období mohou být navíc mokré komunikace, kde se často nachází spadané listí, vozovky jsou pak velmi kluzké a značně se prodlužuje brzdná dráha, proto by měli řidiči sundat nohu z plynu.

Za připomenutí určitě stojí, že i na hřbitovy bohužel občas zavítají nenechavci, kteří kromě květin mohou krást také funerální architekturu. Málokdo však dokáže v případě odcizení dané předměty popsat, proto je dobré pořídit si jejich snímek a poznamenat si rozlišující znaky těchto věcí jako je výrobce, rozměry nebo vada materiálu.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
komisař
P ČR Příbram
25. říjen 2023

vytisknout  e-mailem