Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči překračovali rychlost

PŘÍBRAMSKO - V loňském roce řešili příbramští policisté téměř čtrnáct set nehod, jejich nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy a následně nepřiměřená rychlost. 

Policejní hlídky zaměřily svou pozornost právě na překračování rychlosti. Během tří únorových pátků zjistily na Příbramsku u pětačtyřiceti řidičů, že jeli vyšší rychlostí, než měli. Navíc tři motoristé nebyli připoutáni bezpečnostním pásem, dva drželi telefon za jízdy v ruce a jeden šofér nedal přednost v jízdě. Celkem příslušníci policie vybrali na pokutách 47 tisíc korun.

V médiích každý den sledujeme vážné dopravní nehody. Na vině je však především selhání lidského faktoru, kdy někteří řidiči zapomínají na daná pravidla provozu na komunikacích a mnohdy si nařízení upravují k obrazu svému. Běžně vidíme vystresované motoristy, kteří chvátají, nedodržují rychlost, riskantně předjíždějí a nesledují situaci kolem sebe. Hazardují nejen se svými životy, ale i s životy ostatních účastníků silničního provozu. Loni při nehodách na příbramských silnicích zbytečně vyhaslo devět lidských životů.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
komisař
P ČR Příbram
28. únor 2022

Odkazy do noveho okna

akce zaměřená na rychlost

akce zaměřená na rychlost 

Detailní náhled

překročení rychlosti

překročení rychlosti 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem