Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím, piju nealko pivo

PŘÍBRAMSKO - Zodpovědní řidiči dostali za odměnu nealkoholické pivo. 

Dne 19. července se uskutečnila v dopoledních hodinách v Bohutíně dopravně preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“, která byla zaměřena zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů před jízdou nebo během ní.

Zodpovědní řidiči, kteří měli dechovou zkoušku negativní, v pořádku měli i všechny předepsané doklady a vůz byl také v řádném stavu, dostali za odměnu nealkoholické pivo a jednorázový alkohol test. Nealkoholické pivo je vhodnou a bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného nápoje. Akce si klade za cíl připomenout motoristům, že alkohol ani jiné návykové látky za volant nepatří a dále jde o snahu snížit počet dopravních nehod zapříčiněných osobami pod vlivem alkoholu.

Během prvního pololetí letošního roku zjistili policisté na Příbramsku u 415 řidičů, že jsou pod vlivem alkoholu či drog. Z uvedeného počtu se 172 osob dopustilo svým jednáním přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Příslušníci policie letos řešili  na příbramských silnicích 605 dopravních nehod, 25 z nich způsobili opilí motoristé.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
komisař
P ČR Příbram
19. červenec 2022

Odkazy do noveho okna

nealko pivo

nealko pivo 

Detailní náhled

dopravní kontrola

dopravní kontrola 

Detailní náhled

dechová zkouška

dechová zkouška 

Detailní náhled

kontrola dokladů

kontrola dokladů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem