Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Týral své rodiče

PŘÍBRAMSKO - Šestatřicetiletého muže obvinili příbramští kriminalisté ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a týrání svěřené osoby, 

za což stanovuje trestní zákoník dva roky až osm let pobytu za mřížemi.

Od začátku roku 2014 do letoška týral své rodiče, se kterými bydlel v jednom domě na Příbramsku. Vulgárně jim nadával, ponižoval, vyhrožoval jim ublížením na zdraví, fyzicky je napadal a finančně nepřispíval na chod domácnosti. Poškození se obávali o svůj život i zdraví, a proto omezili pohyb ve vnitřních prostorách obydlí, raději se uzamykali ve svém pokoji. Poslední měsíc téměř nevstupovali do kuchyně a nekonzumovali žádné tepelně upravené jídlo. Veškerému agresivnímu a vulgárnímu jednání byla navíc přítomna nezletilá dcera násilníka, ve které toto chování vyvolávalo pocity strachu, bezmoci a ohrožení.

V březnu bylo obviněnému uloženo předběžné opatření spočívající v zákazu vstupu do společného obydlí a do jeho bezprostředního okolí. Koncem dubna však začal dotyčný přebývat v obytném voze, který umístil na pozemek náležející k nemovitosti, a opakovaně chodil i do vnitřních prostor domu. Nedodržoval tím dané povinnosti a 10. května byl ještě obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
15. květen 2017

vytisknout  e-mailem