Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Evropský den proti vloupání 2024

Rakovnicko – Evropský den proti vloupání letošní rok připadá na středu 19.6.2024 a koná se ve všech státech zapojených do Evropské sítě prevence kriminality (EUCPN) a Česká republika není výjimkou. 

Ačkoliv se této problematice věnujeme celoročně, přesto v roce 2023 došlo k 1 474 krádeží vloupáním do bytů a 2 114 krádeží vloupáním do rodinných domů, objasněnost se v obou případech pohybovala kolem 22%. Od začátku letošního roku zatím evidujeme 426 případů krádeží vloupáním do bytů a 680 krádeží vloupáním do rodinných domů v celé České republice.

Na Rakovnicku v roce 2023 bylo oznámeno 34 případů vloupání do rodinných domů, 6 případů vloupání do bytů. Častěji, ale dochází ke vloupání do ostatních objektů, jako jsou rekreační objekty, garáže, sklepy atd.

Projekt „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“, Vám připomene základní zásady ochrany bytu či domu, který na kratší či delší dobu necháváme bez dozoru. V mobilní aplikaci „Zabezpečte se“ jsou také informace a návody na zabezpečení majetku. Důležité je kromě zodpovědnosti k vlastnímu majetku i větší všímavost vůči okolí, případný pohyb podezřelých osob a vozidel je třeba nahlásit na bezplatnou linku 158.

Stejně jako v minulých letech budou v příštím týdnu dostupná poradenská místa po celé republice, kde se můžete setkat s policisty, kteří se věnují prevenci kriminality nebo i dalšími policejními specialisty, kteří vám doporučí vhodné zabezpečení vašeho objektu či poradí, jaké bezpečné návyky je vhodné si osvojit. Další informace a materiály k letošnímu ročníku kampaně Evropský den proti vloupání naleznete na webových stránkách Policie České republiky nebo Stop vloupání.

ÚO Rakovník
prap. Veronika Cafourková
19. června 2024

Odkazy do noveho okna

Návrat z večeře

Návrat z večeře 

Detailní náhled

Návrat z dovolené

Návrat z dovolené 

Detailní náhled

Mapa poradenských míst v ČR

Mapa poradenských míst v ČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem