Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nenapravitelný…

RAKOVNICKO - Během tří hodin zastavili policisté jednoho a toho samého opilého řidiče 

V Trojanově ulici v Rakovníku zastavila hlídka z Obvodního oddělení Rakovník v úterý 14. března v půl jedenácté večer osobní vozidlo VW Passat, jež řídil 36letý muž. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kdy přístroj naměřil pozitivní hodnotu téměř 1,90 promile alkoholu v dechu. Šestatřicetiletý muž uvedl, že téhož dne vypil sedm půllitrů dvanáctistupňového piva a dva panáky tvrdého alkoholu. Policisty mu byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz.

Auto ponechal zaparkované v ulici Trojanova, kde byl hlídkou zkontrolován a poté odešel pěšky. Během tří hodin asi zapomněl na to, že byl policisty zkontrolován a že má řidičský průkaz zadržen. Očividně ho to ani nepozastavilo a sedl opět za volant.

Hodinu a půl po půlnoci 15. března zastavila prvosledová hlídka tohoto 36letého muže v ulici Sixtovo náměstí, který „překvapivě“ nepředložil řidičský průkaz, jenž byl zadržen jinou hlídkou tři hodiny předtím. Policisté vyzvali muže k dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní a hodnota přesáhla 2 promile alkoholu. Na tuto cestu se posilnil blíže nezjištěným množstvím tvrdého alkoholu.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
15. března 2017

vytisknout  e-mailem