Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opět v chatových oblastech

RAKOVNICKO – Policisté z obvodního oddělení Roztoky zkontrolovali chaty a chalupy. 

Chatařská sezóna ještě nezačala, a právě proto se policisté v rámci preventivních aktivit zaměřili na jejich kontrolu a míru zabezpečení. Ve středu 12. dubna 2023 působili v chatových oblastech Klučná, V Dubinách, Častonice a Děče.

Při této akci zkontrolovali na 350 chat, u některých i navázali kontakty s lidmi, kteří chaty obývají celoročně a setkali se jen s vřelým a přátelským přivítáním. Během kontrol nebyla zjištěna žádná trestná činnost.

POLICIE DOPORUČUJE:

Zajistěte si svůj objekt, zejména dveře a okna. Účinné je zesílit vstupní dveře, instalovat kvalitní zámkové systémy, uzamykatelné okenice, mříže na okna apod. Vhodná je také instalace elektronické zabezpečovací signalizace, která v případě poplachu přivolá bezpečnostní agenturu či policii. Rozumné je nepodceňovat ani dobré sousedské vztahy. Vzájemná kontrola budov se jistě vyplatí.

Pokud máte podezření, že se do chaty či chalupy vloupala cizí osoba nebo že tam dokonce ještě přebývá, v žádném případě do objektu nevstupujte. Z bezpečného místa zavolejte na linku 158. Předejdete tak případnému ohrožení vaší osoby a zničení stop, důležitých pro vyšetřování majetkové trestné činnosti.

prap. Veronika Cafourková

ÚO Rakovník

18.4.2023

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1

Foto č. 1 

Detailní náhled

Foto č. 2

Foto č. 2 

Detailní náhled

Foto č. 3

Foto č. 3 

Detailní náhled

Foto č. 4

Foto č. 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem