Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatelé byli dopadeni

Obvinění z krádeže neunikli 

Neoprávněný odběr elektriky
 
     Rakovničtí policisté prošetřovali v uplynulých měsících případ, kdy neznámý pachatel neoprávněně odebíral elektrickou energii ve společných prostorách domu v obci Lišany na Rakovnicku. Na základě spotřeby elektrické energie za období od začátku června do poloviny listopadu 2011, bylo zjištěno, že ve společných prostorách domu bylo spotřebováno velké množství energie, byť v daných místech je pouze několik žárovek, které by uvedené množství sami nevydaly. Energetická společnost, která tímto byla poškozena, si škodu předběžně vyčíslila na částku cca 7.700,- Kč.
     V uplynulých dnech policisté z obvodního oddělení v Rakovníku, sdělili podezření z přečinu krádeže pětatřicetiletému muži z Rakovnicka. Tento je nyní vyšetřován nadále na svobodě, kdy s ním je vedeno zkrácené přípravné řízení a muž bude vyčkávat soudu. Za jeho skutek mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Zloději byli obviněni
 
     Na konci července letošního roku, odcizili v prodejně s kosmetikou v Rakovníku, nábř. Dr. E. Beneše, muž a žena z vystavených stojanů v obchodě zboží v hodnotě přesahující částku cca 6.000,- Kč. Převážně se jednalo o krémy, parfémy, kosmetiku pro líčení a jiné. Pachatelé si zboží zastrkovali u stojanů do kapes svého oblečení.
      Případ prošetřovali policisté z místního obvodního oddělení jako podezření z přečinu krádeže. V uplynulých dnech se policistům podařilo sdělit podezření z výše uvedeného trestného činu a to třiačtyřicetiletému muži a jeho osmačtyřicetileté společnici ve stádiu spolupachatelství.
 

nprap. Jana Žáčková

2. řijna 2012

vytisknout  e-mailem