Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodné jednání na internetu

Rakovnicko - Nepodléhejte lákavým a atraktivním nabídkám.  

Podvodné jednání na internetovém portálu – buďte obezřetní
 
Neznámý pachatel v době od 12.11.2013 do 19.11.2013 se dopustil podvodného jednání, kdy s poškozenou čtyřicetiletou ženou z Lužné v listopadu 2013 uzavřel na internetový stránkách e-shopu objednávku na koupi mobilního telefon LG Optimus 7 II titan v hodnotě 3.999,-Kč. Poškozená žena zaslala finanční částku ve výši 3.999,-Kč ze svého bankovního účtu na domluvený bankovní účet. Poté co byla částka odeslána z bankovního účtu poškozené, nebyl do současné doby telefon neznámým pachatelem dodán a údajný prodávající přestal komunikovat. Tímto jednáním neznámého pachatele byla způsobena škoda ve výši 3.999,-Kč. Policisté OOP Rakovník z důvodu pokračující trestné činnosti postoupili spisový materiál ke sloučení na SKPV OŘP Praha II, která ve věci šetří.
 
Obdobné případy řeší i jiné součásti PČR, kdy pro změnu šlo o mobilní telefon Samsung Galaxy S4 s inzerovanou cenou 6.200 korun, kdy pachatel místo mobilu do balíčku vkládal pytlík s pískem a zasílal balíček na dobírku.
 
Opět apelujeme na všechny, buďte obezřetní, nepodléhejte lákavým a atraktivním nabídkám prodejců. Nebuďte zbytečně důvěřiví a vždy se snažte o prodejci zjistit více informací. Nakupujte, jen z ověřených internetových portálů, e-shopů. Jen tím, že budete opatrní, obezřetní a nedůvěřiví ochráníte svůj majetek.
 
 
nprap. Lenka Uriánková
ne 20. ledna 2014

vytisknout  e-mailem