Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor na podvodníky!

RAKOVNICKO – Podvodník si vyhlídl seniorku. 

Rakovničtí policisté upozorňují všechny občany, především seniory, aby byli obezřetní a nenaletěli podvodníkům, kteří mají připravené legendy na důvěřivé občany, z nichž chtějí vylákat podvodným jednáním peníze. Na takové jednání bohužel doplatila 81letá žena.

Dosud neznámý pachatel navštívil 7. září 2018 v deset hodin dopoledne jednaosmdesátiletou ženu, na kterou si připravil legendu. Zazvonil u domu, žena otevřela a neznámý muž poškozené oznámil, že její syn si u něj koupil brambory, které mu veze. Žena otevřela, zaplatila za brambory dva tisíce korun a neznámého muže požádala o uložení brambor pod přístřešek. Teprve po odchodu tohoto muže poškozená zjistila, že se jedná o pytel s dvaceti kily brambor. Poškozená 81letá žena po chvíli zavolala na linku 158 a vše oznámila.

Pokud jste se setkali i Vy s takovým či podobným jednáním, kdy se z Vás někdo pokusil dostat peníze pod nějakou legendou nebo pokud z Vás již dostal nějakou finanční hodnotu pod jakoukoliv záminkou, obraťte se na linku 158 nebo navštivte nejbližší policejní stanici a vše nahlašte.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
11. září 2018

vytisknout  e-mailem