Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím, piju nealko

RAKOVNICKO – Preventivní projekt pro řidiče probíhal na silnici I/6 na Rakovnicku. 

Policisté z dopravního inspektorátu Rakovník společně s policejní preventistkou a krajským koordinátorem BESIP za středočeský kraj se zapojili dne 25. července 2023 do celorepublikového projektu s názvem „ Řídím, piju nealko pivo“! Jedná se o preventivní projekt Českého svazu pivovarů a sladoven, kterého se aktivně účastní Policie České republiky, jehož cílem je šířit mezi řidiči pozitivní osvětu a nabídnout jim vhodné alternativy, v tomto případě nealkoholické pivo.

Dopravní hlídka zastavovala řidiče v obci Hořesedly a Hořovičky, okr. Rakovník a kontrolovala, zda dodržují zákaz požívání alkoholu před jízdou, ale také standardně policisté kontrolovali dodržování platných pravidel silničního provozu. Řidiči, u kterých kontrola proběhla v pořádku, dostali odměnu a to ve formě nealkoholického piva, jednorázového testeru a reflexního předmětu.

Tato akce si klade za cíl připomenout motoristům, že alkohol ani návykové látky za volant nepatří, také jde o snahu snížit počet dopravních nehod zapříčiněných osobami pod vlivem alkoholu.

Statistika dopravní nehodovosti v České republice od ledna do června 2023 ukazuje, že Policie České republiky šetřila 44 350 dopravních nehod. Při těchto nehodách bylo usmrceno 222 osob, 767 zraněno těžce a 10 523 osob bylo zraněno lehce.

Nejvíce dopravních nehod pod vlivem alkoholu se stalo na území Středočeského kraje a to 329 nehod. Dopravní nehody s řidičem pod vlivem drog se nejvíce prokázaly opět ve Středočeském kraji a také v Královohradeckém kraji.

Vždy dbejte za volantem zvýšené opatrnosti a vracejte se v pořádku domů.

Prap. Veronika Cafourková
ÚO Rakovník
26.7.2023

vytisknout  e-mailem