Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do rekreačního objektu

RAKOVNICKO – Bral vše, co mu do očí padlo. 

Policisté z Obvodního oddělení Roztoky pátrají po dosud nezjištěném pachateli, který se vloupal do rekreačního objektu v Ryšíně a způsobil téměř stotisícovou škodu.

Neznámý pachatel vnikl na oplocený pozemek v době od 13. ledna do 24. února letošního roku dřevěnou brankou, kterou poškodil vylomením jedné dřevěné plaňky, na které byla petlice s visacím zámkem. Poté vylomil dvoukřídlá dřevěná vrata od garáže, z níž odcizil pánské a dámské horské kolo, elektrickou přímočarou pilu, elektrické vrtačky, brusky, kladiva, elektrický kompresor a další podobné kutilské potřeby. Dále se pachatel přesunul k objektu, kde vypáčil dřevěné jednokřídlé dveře vedoucí do chodby a poté ještě vypáčil další jednokřídlé dveře vedoucí do vnitřního prostoru. Pachatel vše prohledal a z obývacího pokoje odcizil televizor, satelitní přijímač a dřevo-mosazný mlýnek. Z jiného pokoje odcizil kytaru s obalem a k tomu si vzal zesilovač.

Tímto jednáním neznámý pachatel způsobil 57letému muži škodu na poškození ve výši přes 5 tisíc korun. Škoda na odcizených věcech přesáhla 91 tisíc korun českých.

Policisté tento případ prošetřují jako trestný čin krádež a porušování domovní svobody, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.


nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
27. února 2018

vytisknout  e-mailem