Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyhodnocení prázdninové dopravní akce o víkendových dnech

RAKOVNICKO - Rakovničtí policisté v rámci víkendové dopravní akce zaznamenali čtyřicet přestupků v dopravě. 

Policisté z územního odboru Rakovník se zapojili do celorepublikové dopravní akce, která probíhala v průběhu víkendových dní od pátku 15. července do odpoledních hodin neděle 17. července 2016 po celém území České republiky. Rakovničtí policisté se tohoto dopravního opatření zúčastnili ve dvou dnech, a to v pátek a v sobotu. Do akce bylo celkem nasazeno dvacet čtyři policistů pro výkon služby dohlížejících na pozemních komunikacích rakovnického okresu.

Celá rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce byla tentokrát zaměřena především na dodržování rychlosti, způsobu jízdy, na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči dopravních prostředků před jízdou a i v průběhu jízdy. Jedním z cílů celého dopravního opatření bylo vymýtit u řidičů před usednutím za volant alkohol a drogy.

Při kontrolní činnosti v rámci dopravního opatření policisté kontrolovali nejen dodržování předpisů týkajících se bezpečnosti v silničním provozu, ale také na pátrání po osobách a na kontroly po odcizených vozidlech a věcech.

Policisté při výkonu služby dohlíželi na plynulost a bezpečnost na pozemních komunikacích a jejichž hlavním cílem bylo snížit počet dopravních nehod a přestupků a také nevhodné chování některých řidičů v silničním provozu.

Rakovničtí policisté v rámci této prázdninové víkendové dopravní akce zkontrolovali celkem 271 motorových vozidel. Po dobu provádění kontrolní činnosti bylo zjištěno celkem  40 přestupků, z nichž  bylo 39 vyřešeno uložením blokové pokuty na místě v celkové výši 12 000,- Kč a dále 1  přestupek byl oznámen správním orgánům.

Nejčastější dopravní přestupky:

  • nedodržení rychlosti                                              24   
  •  nevyhovující technický stav                                   2
  • nepoužití bezpečnostních pásů                              2              

 

V průběhu dopravně bezpečnostní akce byly policejní hlídky rozmístěny na vytipovaných pevných stanovištích po celém území rakovnického okresu, kde vykonávaly kontrolní činnost . Dále byly do dopravního opatření nasazeny pohyblivé motorizované policejní hlídky, které monitorovaly pohyb všech účastníků silničního provozu. Celá akce probíhala v různých časových intervalech.

 Na území okresu Rakovník budou policisté nadále pokračovat v dopravní akcích podobného charakteru.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

19.  července 2016

vytisknout  e-mailem