Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vykradené domy, chaty i prodejny nahradily odcizenou naftu

Pachatelé se zaměřili na nemovitosti 

Vloupání do rodinného domu
 
     Neznámý pachatel v průběhu noci z 25. na 26. února letošního roku, se vloupal do rodinného domu v Rakovníku, ulice Nad Tržištěm. Pachatel nejprve poškodil vstupní dveře garáže, odkud se následně dostal do vnitřních prostor domu. Zde poškodil další dveře. Nakonec si z rodinného domu odnesl finanční hotovost ve výši cca 600,- Kč, kterou odcizil z peněženky. Celkem tak majiteli nemovitosti způsobil škodu ve výši cca 700,- Kč.
     Policisté z místní policejní služebny případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Nezvaný návštěvník
 
     Neznámý pachatel se vloupal do restauračního zařízení u Husova náměstí v Rakovníku a to v průběhu noci z 25. na 26. února 2013. Nejprve zloděj rozbil jedno z oken a další poškodil, poté z vnitřku restaurace odcizil finanční hotovost ve výši cca 25.000,- Kč, několik láhví různého druhu tvrdého alkoholu, 11 krabic různých druhů sladkých nápojů, Combo na kytaru zn. Vox VT80 se zesílením, nožním spínačem, různé prodlužovací kabely, stojany na kytary a další věci jako oblečení, batohy, kopačky a sportovní potřeby. Celkem tak pachatel majitelce způsobil škodu dosahující částky cca 48.000,- Kč.
    Případ prošetřují policisté z místního obvodního oddělení jako podezření z trestného činu krádeže. Za uvedený skutek pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
 
 
Vloupání do potravin
 
     V noci z 24. na 25. února 2013, se neznámý pachatel vloupal do skladu prodejny potravin v obci Hořesedly. Zde nejprve poškodil vstupní dveře a poté z vnitřku skladu odcizil několik lahví alkoholu a kartónů cigaret. Celkem tak společnosti způsobil škodu ve výši cca 18.000,- Kč.
      Případ prošetřují policisté z obvodního oddělení v Hořesedlých jako podezření z trestného činu krádeže.
 
Elektriku chtěla zadarmo
 
     V uplynulých dnech sdělil policejní komisař z oddělení hospodářské kriminality, služby kriminální policie a vyšetřování v Rakovníku, podezření čtyřicetileté ženě z Rakovnicka z přečinu krádeže.
     Podezřelá měla v době od začátku června roku 2009 do konce řijna 2012, odebírat elektrickou energii neoprávněným způsobem. K tomuto docházelo v katastru obce Křivoklát. Společnost zajišťující energii si částku nakonec vyčíslila ve výši cca 13.000,- Kč. Podezřelá je nadále stíhána na svobodě.
 
Na pozemku neměl co dělat
 
     Policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí, sdělili koncem února letošního roku, podezření z přečinu porušování domovní svobody čtyřiatřicetiletému muži z Rakovnicka.
     Toho od února 2013 prošetřovali policisté z podezření na neoprávnění vstup na cizí pozemek. Podezřelý se měl v polovině února 2013 v podnapilém stavu dostavit k jednomu z domů v katastru obce Třtice a zde si bez povolení majitelky domu otevřel vstupní vrátka a vstoupil na pozemek, kde následně setrval. Čtyřiačtyřicetiletá žena byla nezvaným návštěvníkem slovně i fyzicky napadena. Ke zranění či škodě na majetku však nedošlo. Muž krátce po svém jednání z pozemku majitelky utekl.
     Policisté v průběhu uplynulých měsíců případ intenzivně prošetřovali, probíhaly výslechy svědků či jiné znalecké posudky. Zjišťoval se u muže motiv jeho činu a jakou míru na jeho jednání měl alkohol. 
 
 nprap. Jana Žáčková
1. března 2013

vytisknout  e-mailem