Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mezi středoškoláky v Potštejně

Beseda se vydařila 

Na pozvání pedagogů Obchodní akademie T.G. Masaryka v Kostelci nad Orlicí se v pátek dopoledne vypravili policisté na besedu do Potštejna. Hned první týden školního roku se studenti prvních ročníků této střední školy místo ve školních lavicích pobytem v rekreačním areálu "Železničář" seznamují mezi sebou. Součástí nabitého programu těchto poznávacích dní je už opakovaně beseda s policisty. I téma přednášky bývá stejné - prevence kriminality a zvyšování právního vědomí mladistvých.
Do zaplněné jídelny potštejnského restauračního zařízení letos spolu s pracovnicí rychnovské preventivně informační skupiny zavítal vedoucí územního odboru Služby kriminální policie a vyšetřování plk. JUDr. Zdeněk Hlaváček, který hned od první chvíle plně zaujal devadesátku nových studentů. Přednášku o kriminalitě a trestných činech páchaných mladistvými, o obětech trestného činu i další témata prokládal postřehy ze své dlouholeté bohaté praxe a příklady, které vždy besedu oživí. Ve druhé polovině besedy přišly na řadu dotazy studentů, které se týkaly obecné problematiky i konkrétních případů z Rychnovska nebo vlastních zkušeností přítomných.
Potěšením a milým překvapením byl pro oba přítomné policisty potlesk na konci besedy. Rychnovští policisté věří, že studenti nepovažovali dvě hodiny v jejich přítomnosti za ztracený čas a že se jim alespoň z části beseda líbila. Policistům se mezi studenty velice líbilo a rádi přijali pozvání do Potštejna na další obdobnou tematickou besedu mezi nové studenty příští rok ve stejnou dobu.
por. Mgr. Alena Kacálková
4. září 2009 

vytisknout  e-mailem