Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkend v regionu

ve znamení majetkové kriminality 

V  průběhu víkendu od pátku 29. srpna do neděle 31. srpna 2008 policisté ve svitavském regionu  zpracovali 71  nových spisů. Část  jich patřila obyčejným  číslům jednacím. Osm  ze spisů se  týkalo nových trestných  činů a 23 nových přestupků. Trestná činnost byla ze  strany  pachatelů zaměřena na majetek občanů a přestupky se týkaly  jak občanského  soužití, tak i dopravy a majetku.

Kriminalisté  v průběhu víkendu dopadli dva podezřelé muže, které policejní komisař viní z trestného činu loupeže. V Litomyšli policisté pátrají po pachateli, který se v noci ze čtvrtka na pátek vloupal do prodejny smíšeného zboží. Svitavští policisté pátrají po pachateli, který se vloupal do restauračního zařízení ve Svitavách a pátrají po pachateli krádeže peněženky s hotovostí a platební kartou v době pátečního promítání letního kina ve Svitavách na náměstí Míru. V Jevíčku policisté vyhlásili pátrání po odcizeném vozidle Nissan Patrol, které bylo odcizeno v průběhu noci ze soboty na neděli v Jevíčku.

Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli tentokrát k 10 dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna a škoda na majetku byla vyčíslena na téměř 370 tisíc korun.

Na operační středisko, prostřednictvím  linky tísňového volání 158,  bylo  operačním důstojníkem  přijato 75  hovorů, které ve 35  případech policisté dále využili. 

vytisknout  e-mailem