Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové zpravodajství

Víkend byl bohatý na události 

     V průběhu víkendové služby policisté ve svitavském regionu zpracovali 81 nových spisů. Převážná část se týkala obyčejných čísel jednacích. 16 spisů se týkalo nových trestných činů a dalších 21 nových přestupků. Tyto policisté zadokumentovali a nyní provádí prvotní šetření. Výjezdová skupina vyjížděla ke třem náhlým úmrtím, které v současné době kriminalisté prošetřují. Ve všech případech přítomný lékař nařídil zdravotně bezpečnostní pitvu.

Moravskotřebovští policisté  od pátku prověřují krádež lešení, řeší vloupání do jedné z chat v chatové oblasti na Křížovém vrchu. Svitavští policisté   pátrají po pachatelích  vloupání do skladu nářadí na fotbalovém hřišti v obci Kamenná Horka, vloupání do chaty v obci Opatovec, řeší případ vloupání do palivové nádrže v obci Opatov,  řeší krádež peněženky, která byla poškozenému odcizena ze zadní kapsy kalhot a řeší krádež kabelky z parkoviště před jedním ze svitavských supermarketů. V Poličce policisté řeší případ vloupání do garáže v obci Stašov a krádež kotle na tuhá paliva. Policisté v Litomyšli  řeší případ vloupání do osobního motorového vozidla v Dolním Újezdě, ve zkráceném přípravném řízení sdělili 22letému muži podezření pro dva trestné činy - neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky, dalšímu hříšníkovi sdělili podezření pro trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Jednadvacet případů přestupkových jednání se především týkala majetkových deliktů, přestupků na úseku dopravy a občanského soužití. I tyto případy jsou policisty prověřovány a postupně řešeny.
    

     Při krádeži kosmetického výrobku za 99,90 byla přistižena 46letá žena z Poličska. Ochranka na ženu přivolala policejní hlídku, která věc na místě vyřešila blokovou pokutou. Ženě se tak krádež deodorantu rozhodně nemohla vyplatit. Jednak chudší o jeden tisíc korun a s řádnou ostudou musela odcizený výrobek vrátit zpět na prodejnu.

Svitavská dopravní policie vyjížděla v průběhu víkendu k 8 případům dopravních nehod. Dva účastníci utrpěli lehká zranění, se kterými se nyní léčí v nemocničních zařízeních. U jednoho účastníka přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu naměřil 1,44 promile. Řidič se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu na alkohol.

Policisté ze skupiny dohledu nad silničním provozem  zjistili v průběhu své služby 27 přestupků, za které byly neukázněným řidičům uděleny blokové pokuty.

Na tísňovou linku 158 přijal operační důstojník 143 telefonátů. 72 z nich bylo využito a zbývajících 71 nesouviselo s prací PČR.


 

vytisknout  e-mailem