Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cvičení složek IZS

okresu Trutnov a Jičín - záchrana pohřešovaných osob 

Ve čtvrtek 25. září 2008 proběhne na Trutnovsku v oblasti Zvičina blízko obce Bílá Třemešná cvičení složek Integrovaného záchranného systému okresu Trutnov a Jičín na téma „Záchrana pohřešovaných osob – pátrací akce v terénu“.
Předmětem bude pátraní po čtyřech dospělých mužích s mentálním postižením (jejichž mentální vyspělost se pohybuje mezi 5 – 8 lety dětského věku), kdy dojde ke zranění jednoho s pohřešovaných.

Tohoto cvičení se zúčastní jednotlivé složky IZS – Hasičská záchranná služba a Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, jednotky dobrovolných hasičů, vrtulník Letecké záchranné služby a zejména policisté pořádkových jednotek  a policisté pořádkové služby Okresních ředitelství Policie České republiky Trutnov a Jičín.

Cílem této akce je procvičit a prověřit jednu z forem pátrací policejní činnosti, kterou nelze zabezpečit běžnými silami a prostředky Okresním ředitelstvím PČR Trutnov. Dále ověřit systém vyrozumění, akceschopnost a připravenost Integrovaného záchranného systému, procvičit řízení a organizaci zásahu složek IZS v místě pátrací akce a v neposlední řadě procvičit činnost a koordinaci jednotlivých složek IZS při společném zásahu.

Cvičení budou přítomni členové Krizového štábu, hosté a pozorovatelé.  

vytisknout  e-mailem