Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

V Jánských Lázních hořel autobus 

V průběhu prvního červencového dne 1.7.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 9 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení převážně u případů majetkové trestné činnosti, tedy ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádež, úvěrový podvod, a dále zanedbání povinné výživy, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí a nebezpečného vyhrožování.

Policisté z  Obvodního oddělení Svoboda nad Úpou vyjížděli v úterý 1.7.2008 v odpoledních hodinách k oznámení,

zdroj HZS Trutnov.jpg zdroj HZS Trutnov.jpg
že na silnici vedoucí k Hoffmanově boudě v katastru obce Jánské Lázně hoří autobus. Šetřením na místě hlídka zjistila, že linkový autobus značky KAROSA na pravidelné trase Vrchlabí – Trutnov, jedné z dopravních společností, musel zastavit, protože se mu v zadní části vzňal motor. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Horního Maršova. Ještě před příjezdem požárníků na místo se snažil řidič vozidla požár uhasit vlastními silami. To se mu částečně povedlo a hasiči provedli jen dohašení motorového prostoru a likvidaci uniklých provozních látek. Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění ani velké materiální škodě. Vyšetřovatelem požárníků byla konstatována jako příčina ohně technická závada.

Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bylo v pondělí na silnicích trutnovského okresu vyzváno policisty k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 106 řidičů motorových vozidel. Pět ze zkontrolovaných motoristů řídilo svá vozidlo pod vlivem alkoholického nápoje. Jízda pod vlivem alkoholu bude policisty s největší pravděpodobností kvalifikována jako přestupek na úseku dopravy. Nezodpovědným řidičům hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.

Dále muži zákona zpracovali 24 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě, neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši převyšující 19 tisíc korun.

Policisté skupiny dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovala v úterý 1.7.2008 celkem sedm dopravních nehod, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 38 telefonátů, 24 z nich bylo využito a zbývajících 14 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem