Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin z regionu

Policisté přistihli dalšího podnapilého řidiče bez řidičáku. Nehodovost, krádež měděných okapů ze školy, vloupání do sklepa, občanské soužití a další kriminalita z okresu Ústí nad Orlicí. 

      Během včerejšího dne vyjížděli policisté ústecké nehodovky pouze ke třem kolizím. Mezi Běstovicemi a Újezdem nezvládl o půl deváté ráno průjezd pravotočivé zatáčky 23letý řidič avie, najel na krajnici, kde se vozidlo převrátilo na bok. Řidič byl při nehodě lehce zraněn. O něco později odbočoval mezi Vysokým Mýtem a Hrušovou vlevo 66letý řidič opelu. Nejenom že si nevšiml nákladního vozidla, které ho v tu chvíli objíždělo, a narazil do něho, navíc odbočoval na komunikaci, kam je vjezd zakázán. Jeho spolujezdkyně byla s lehkým zraněním převezena do nemocnice. V pozdních večerních hodinách vběhl v dlouhé Třebové přímo před kola fiatu pes. Řidič již nemohl střetu zabránit. Naštěstí nebyl zraněn, pes bezprostředně po nehodě utekl.

     Včerejší den pro policisty začal výjezdem do Klášterce nad Orlicí, kde podnapilý muž vyhrožoval své družce. Během noci se v Hnátnici vloupal neznámý zloděj do zaparkovaného traktoru, ze kterého sebral motorovou řetězovou pilu. Odpoledne se pak policisté zabývali krádeží měděných okapových svodů z kostela v Ústí nad Orlicí. O něco později bylo v okresním městě nahlášeno i vloupání do jednoho ze sklepů v panelovém domě. Neznámý pachatel tam sebral jízdní kolo za deset tisíc korun.

     V pozdních večerních hodinách policisté v Ústí nad Orlicí kontrolovali řidiče škodovky. Zjistili, že mladý řidič si ještě neudělal řidičák. Navíc při orientační dechové zkoušce nadýchal 0,7 promile alkoholu. Za řízení bez řidičáku se 24letý řidič-neřidič v brzké době ocitne před soudem.

     Neplněním vyživovací povinnosti se včera zabývali žamberští policisté. Na svoji dceru totiž již od počátku loňského roku nepřispívá 31letý muž z Havířova.

     Na lince tísňového volání 158 včera operační důstojník zaznamenal „pouze“ 43 telefonátů. Sedm občanů touto cestou řešilo konkrétní problém. Během dne policisté šetřili i několik přestupků. Po sedmé hodině ráno odjel od benzinové čerpací stanice v České Třebové bez placení neznámý motorkář. Dopoledne se policisté ve Vysokém Mýtě zabývali krádeží lavičky, po poledni pak na sebe v Králíkách pokřikovali dva muži. Tento případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití. Osobními spory se ve stejnou dobu zabývali i policisté v Letohradě. Tam muž svému spolupracovníkovi přivřel nohu do dveří náklaďáku. V Těchoníně pak neznámý pachatel sebral z místní školy měděné okapy.



vytisknout  e-mailem