Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkend na Ústeckoorlicku

Vloupání do prodejny, krádež peněženky, nehodovost 

     Uplynulý víkend proběhl pro policisty ve znamení klidu. Linka tísňového volání 158 se rozezvonila 89 krát, ale pouze v osmi případech občané řešili konkrétní problém.

     Policisté z Králík řešili případ ukradené ledvinky z neuzamčeného vozidla. V pátek 9. ledna krátce před patnáctou hodinou řidič přepravní firmy zaparkoval nákladní vozidlo před autoopravnou v Červené Vodě. Auto však nezamkl a odešel. Během této chvíle neznámý zloděj ukradl 31letému řidiči peněženku s tržbou, doklady i veškeré platební karty. Škoda sahala ke 14 tisícům.

     V sobotu 10. ledna těsně pře osmou hodinou policisté v Lanškrouně řešili případ vloupání do prodejny s tabákem a alkoholem. Neznámému lupiči se zachtělo cigaret a překážkou pro něho nebyly ani mříže. Odnesl si vše, co pobral – kartony cigaret, finanční hotovost a mobil. V obchodě za sebou zanechal škodu přes 48 tisíc. Ve Vysokém Mýtě v sobotu před polednem doplatila na svou důvěřivost 81letá žena z Vysokomýtska. Neznámému muži, který ji požádal o peníze na operaci svého blízkého, zapůjčila 7 tisíc. Podvodník ji ujistil, že hned, jak si cizí měnu vymění, vše jí vrátí. Po muži jako by se slehla zem a zbyla po něm pouze černá taška, kterou paní nechal jako zástavu. Pachateli za trestný čin podvodu hrozí až dva roky vězení.

     V neděli 11. ledna měli policisté vyjma nehod poměrně klid.

     Ústecká nehodovka o víkendu vyjížděla ke čtyřem dopravním nehodám a čtyřem přestupkům v dopravě. Jedna dopravní nehoda se neobešla bez lehkého zranění. Škoda u nehod sahala ke 170 tisícům. V sobotu po druhé hodině projížděl 28letý řidič s vozidlem zn. Ford Siesta obcí Sázava, a když míjel tamější restauraci levým zrcátkem se střetl s 21letou chodkyní. Mladá žena měla pohmožděný bok, byla na místě ošetřena lékařem, ale vyšetření v nemocnici odmítla.

 

vytisknout  e-mailem