Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Během tří hodin zloděj okradl pět lidí

O své věci přišly i dvě dámy na cestě do kostela. 

Zlín – V neděli odpoledne udělali zlínští policisté čáru přes rozpočet jednadvacetiletému zloději, který v průběhu jednoho dopoledne zvládl okrást hned pět lidí. Policisté ho obvinili nejen z krádeže, ale také ze závažného trestného činu loupež. Pachatel se nesnažil být nijak nenápadný, naopak, k některým z poškozených se choval agresivně.
Zloděj má například na svědomí přepadení devětatřicetiletého muže, který seděl v neděli 10. srpna o půl šesté ráno na lavečce v hale vlakového nádraží ve Zlíně. Přestože tam byli ještě další lidé, zloděj neváhal, povalil muže na opěradlo lavičky a ze zadní kapsy kalhot mu vytrhl peněženku.
Po šesté hodině ráno už byl na ulici Osvoboditelů, kde vběhl mezi dvě starší ženy, které šly do kostela. Oběma vytrhl z rukou kabelky.
Krátce před osmou hodinou přiskočil na trolejbusové zastávce u zlínského zámku k  šestaosmdesátileté důchodkyni. Podrazil jí nohy tak, že spadla a přitom jí z ruky vypadla peněženka. Zloděj ji velmi rychle sebral a utekl.
Jeho „spanilá jízda“ pokračovala u kruhového objezdu poblíž nákupního centra Čepkov. Tudy projížděla dvaapadesátiletá cyklistka, která měla v košíku na kole kabelku. Mladý zloděj neváhal a kabelku jí ukradl.
K dopadení pachatele přispěli sami poškození, kteří si dobře zapamatovali jeho popis, jenž se ve všech případech shodoval. Policisté si pak daného muže našli na kamerách městské policie a vzhledem ke své velmi dobré osobní a místní znalosti hned věděli, o koho jde a kde ho mají hledat. Jednadvacetiletého zloděje, který byl v minulosti ve vězení za krádeže a další rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, našla hlídka policistů doma u jeho přítelkyně. Pěti okradeným lidem jejich jsme jejich věci vrátili, ovšem bez peněz, které prý pachatel stihl utratit v obchodě s potravinami. Zloděj skončil v cele s obviněním z krádeže a loupeže, za což se může vrátit do vězení na dva až deset let. Navrhujeme uvalení vazby.

vytisknout  e-mailem