Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chlapec nestačil výpravě a ztratil se

Všímavá žena našla unavené dítě a zavolala Policii ČR. 

Zlínsko – Sedmnáct kilometrů dlouhou túru nezvládl teprve desetiletý chlapec. Vyčerpaného dítěte si ve čtvrtek večer všimla u obce Lukov na Zlínsku žena, která neváhala a ihned kontaktovala policii. Hlídce našich policistů se chlapec svěřil, že se ztratil při táborovém pochodu. Policisté hocha odvezli na zlínské obvodní oddělení a kontaktovali rodiče. Chlapce si ještě tentýž večer převzal vedoucí tábora.
Na dvoudenní výlet vyrazil chlapec s ostatními účastníky organizovaného letního tábora v Liptále – Bílé. Vedoucí tábora vybrali dvanáct starších dětí, se kterými na túru vyrazili ve čtvrtek 7. srpna s tím, že noc na pátek přespí na venkovním zastřešeném pódiu u koupaliště v obci Vlčková. Chlapec náročný pochod nezvládl a od družiny se odtrhl, čehož si ostatní nevšimli. Vedoucí tábora tvrdí, že děti přepočítávali kolem osmé hodiny večer a byly všechny. O hodinu později je matka ztraceného chlapce informovala o tom, že hoch je na policii ve Zlíně.
O incidentu budeme informovat příslušné úřady. Vzhledem k tomu, že se nikomu nic nestalo, pravděpodobně nebude nikdo stíhán.
Ženě, která si unaveného chlapce všimla a informovala policii, děkujeme.

vytisknout  e-mailem