Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Masters of Rock - Krádeží i výtržností je zatím minimum

Policisté festivalové městečko střeží čtyřiadvacet hodin. 

Vizovice - V rámci festivalu Masters of Rock řeší vizovičtí policisté dva případy krádeže peněženek, dva vykradené stany a dvě narušení veřejného pořádku, což je ve srovnání s loňským rokem zatím nesrovnatelně menší počet. Přitom ve čtvrtek večer tady bylo už bezmála třicet tisíc účastníků. Lidé, kteří byli okradeni, se nedrželi našich rad. O své peníze například přišel muž, kterému zloději vzali peněženku ze zadní kapsy kalhot. Pachatelé se nevyhýbají ani stanům, ve kterých spí jejich majitelé. Ukradli například telefon a peníze, které si jejich majitel položil do stanu k nohám. Škodu si vyčíslil na necelých šest tisíc korun.
Na festivalu jsou každý den přibližně tři desítky policistů jak v uniformách, tak i v civilu. V případě potřeby mohou být posíleni o další hlídky. Každý policista má na starosti určitý sektor, který hlídá čtyřiadvacet hodin. Na noc používáme dalekohledy pro noční vidění. Návštěvníkům festivalu vizovičtí policisté rozdali preventivní letáky s radami, jak předejít krádežím. Policisté je po loňských zkušenostech upozorňují na to, že zloději vykrádali stany i za přítomnosti majitele. Těm posvítili do očí baterkou, aby je oslepili, tvrdili, že se spletli a přitom pod touto legendou kradli. Všem doporučujeme, aby si cenné věci, mobily, telefony, fotoaparáty, peněženky schovávali k sobě do spacích pytlů a přes den je měli u sebe, nikoliv však v zadních kapsách a na dalších dostupných místech.
Problémy v dopravě nastaly ve čtvrtek odpoledne, kdy do Vizovic směřovaly stovky aut. Kolony se tvořily už za Zlínem. Policisté dopravu usměrňovali a řidiče naváděli k parkovacím místům. Řidiči na Vizovicku by měli být maximálně opatrní. V kolonách je nutné dodržovat bezpečný odstup za vozidly, aby nedocházelo k nehodám, které by dopravu naprosto ochromily. Navíc se musí počítat s větším počtem neopatrných chodců. V průběhu i po skončení festivalu budou policisté na Vizovicku pořádat v zájmu bezpečnosti silničního provozu několik dopravně bezpečnostních akcí, zaměřených především na alkohol.
Vyzýváme všechny občany, kteří by se cítili ohroženi nebo by byli svědky závažné trestné činnosti, aby okamžitě kontaktovali Policii ČR na lince 158.

vytisknout  e-mailem