Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Masters of Rock: Pachatel byl jediný oblečený v bílém

Muž spící v kontejneru, volně puštění psi, okradení lidé. I to je rockový festival. 

Vizovice - Policistům na obvodním oddělení ve Vizovicích se kupí práce. Návštěvníci festivalu se v průběhu dopoledne probouzeli a mnozí z nich zjistili, že jsou vykradeni. Zloději opět nezaváhali ani před stany, ve kterých spali jejich majitelé a brali věci dokonce z batohů, které měli pod hlavou. Poškození většinou uznali, že si všechno měli dát do spacích pytlů, jak jsme jim předem doporučovali.
Pachatel nebo pachatelé vykradli více stanů na jednom místě. Zatím největší škodu způsobili cizince, které vzali digitální fotoaparát, přehrávač MP3, mobilní telefon a hotovost. Přišla o věci za téměř čtyřicet tisíc korun. Další cizinec nahlásil škodu za více než dvacet tisíc. Když spal, neznámý pachatel mu z krku ukradl příruční pouzdro, ve kterém měl peníze a platnou jízdenku. Podle našich informací opět pachatelé svítí lidem ve stanech do očí. Jeden z pachatelů byl prý oblečený celý v bílém, na rockovém festivalu působil tedy velmi nápadně. Pokud lidé při krádeži někoho přistihnou, mohou ho ze zákona zadržet do příjezdu hlídky policie. Pokud si na to netroufnou, je dobré si co nejlépe zapamatovat popis a směr, kudy pachatel odešel.
Naše hlídky musely usměrňovat návštěvníky, kteří nechali volně pobíhat své psy. Policistům pak ostatní hlásili, že psi jsou agresivní a ohrožují je.
V pátek už bylo na místě téměř pětadvacet tisíc festivalových hostů. Většina z nich využila ke stanování legálních ploch, spí se ale úplně všude. Stany jsou opět rozloženy i na ploše pod hřbitovem. Jeden člověk spal v noci na dnešek dokonce v popelnici, všimli si ho až zaměstnanci technických služeb, kteří ji chtěli vyprázdnit. I k tomuto incidentu byli přivoláni naši policisté.

vytisknout  e-mailem