Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na Trnkobraní přejelo auto tři stany

Řidič chtěl původně poslouchat rádio, omylem nastartoval. 

Vizovice - Tři stany ve stanovém městečku v části Razov ve Vizovicích přejel ve svém osobním autě v noci z pátku na sobotu podnapilý muž. Ten původně chtěl pouze poslouchat rádio. Klíčem ovšem neotočil jen o jeden stupeň ale hned o dva. Auto, kde byla zařazena jednička, se rozjelo a bylo nezastavitelné.

Třicetiletý muž z Bílovce popíjel v pátek na Trnkobraní. Po půlnoci se rozhodl, že ještě chvíli posedí ve svém autě. Přitom si chtěl pustit rádio. Klíček v zapalování v podnapilosti posunul omylem o dvě pozice a tím nastartoval motor. Auto se najednou rozjelo a bylo neubrzditelné. Pod sedadlo si totiž muž odpoledne odložil promáčené kanady, které se mu zapříčily pod pedály. Ani řídit prý nebylo možné, protože v autě byla úplně zamlžená všechna okna. Než se vůz zastavil, porazil celkem tři stany a projel plotem. Jeden ze stanů úplně zničil. Naštěstí v nich v tu chvíli nikdo nebyl, takže se nikomu nic nestalo. Muž při kontrole nadýchal 1,88 promile. Opilého návštěvníka čeká pokuta a majitelům stanů bude muset zaplatit škodu, která nepřesáhla pět tisíc korun.

Vizovičtí policisté už při akcích typu Trnkobraní či Masters of Rock zažili leccos. Aby někdo přejel osobním autem tři stany, to se zde ještě nestalo.

Ve stanovém městečku byly asi tři tisíce lidí, celkem se akce účastnilo přes deset tisíc návstěvníků. Žádné krádeže nám nebyly nahlášeny. Policisté při dopravních kontrolách za víkend zastavili čtyři podnapilé řidiče. Všechny podezříváme z přestupku, za který jim hrozí zákaz řízení a pokuta až 50 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem