Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Středa 6. 8. – smolný den pro řidiče

Na Zlínsku mělo za jediný den nehodu čtrnáct řidičů. 

Středa 6. 8. – smolný den pro řidiče
Zlínsko – Během středy 6. 8. 2008 se na Zlínsku stalo neobyčejně mnoho dopravních nehod. Problémy mělo na našich silnicích celkem čtrnáct řidičů, což je počet běžný spíše v zimním období. Naštěstí se nehody obešly bez vážnějších zranění, pouze tři lidé utrpěli zranění lehká.
Například ve středu před polednem havarovala ve Zlíně na Padělkách třicetiletá řidička, která měla řidičák teprve dva týdny. Řízení nezvládla a skončila v baťovském domku.
O dvě hodiny později nezvládl zatáčku devětadvacetiletý řidič, který jel od Slavičína na Vlachovice. Vyjel z cesty, kde se vozidlem přetočil přes střechu a narazil do betonového plotu bývalých kasáren. Škoda na voze se odhaduje na 120 tisíc korun, oprava betonu bude stát pravděpodobně dalších dvacet tisíc.
Krátce před pátou hodinou se stala další havárie, a to v Bohuslavicích u Zlína. Na střeše v potoce skončila Škoda Octavia. Osmadvacetiletý řidič tvrdil, že se mu udělalo nevolno. Auto vyjelo z cesty, sjelo po trávě do koryta potoku a přitom se převrátilo na střechu. Řidič i jeho spolujezdec utrpěli lehká zranění. Na voze vznikla škoda za přibližně dvě sta tisíc korun.
Dvě osobní auta se srazila v sedm hodin večer mezi obcemi Kelníky a Částkov. Nehodu podle všeho zavinil dvacetiletý řidič osobního auta Opel Vectra, který vjel příliš rychle do dlouhé zatáčky. Přejel do protisměru a levým bokem narazil do protijedoucího auta třicetileté řidičky, která se mu snažila vyhnout a vyjela vpravo mimo cestu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 18 tisíc korun.
Od 1. července 2008 dodnes se stalo v okrese Zlín celkem 145 dopravních nehod. Ve srovnatelném období loňského roku to byly tři stovky nehod. Jejich nejčastější příčinou byl špatný způsob jízdy řidičů, to je nepozornost, nedodržení bezpečné vzdálenosti, nepřizpůsobení jízdy terénu apod. Další nejčastější příčiny jsou nedání přednosti a příliš vysoká rychlost. Nejvíce dopravních nehod se stává na místních komunikacích. Chodci letos v létě zavinili čtrnáct nehod, zvěř dvanáct. V uvedeném období si nehody vyžádaly pouze jedinou oběť na životě, sedm lidí bylo těžce zraněno, jednačtyřicet utrpělo zranění lehká. Vloni zemřeli dva lidé, devět skončilo v rukách lékařů s vážnými a šest desítek s lehkými zraněními.

Zlín - Padělky Zlín - Padělky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slavičín - Kasárna Slavičín - Kasárna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelníky Kelníky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BohuslaviceBohuslavice

vytisknout  e-mailem