Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Třicet policistů zkontrolovalo téměř osm stovek aut

Při akci jsme zadrželi muže, na kterého byl vydán zatykač. 

Zlínsko - Rozsáhlou dopravně bezpečnostní akci uspořádali ve čtvrtek zlínští policisté. Během dvanácti hodin tři desítky policistů zkontrolovaly 750 vozidel. Pochybení zjistili u téměř devadesáti pěti. Třiadvacet řidičů dostalo pokutu za to, že nebyli připoutáni, dalších třicet nemělo v pořádku technický stav auta. Patnáct řidičů překročilo maximální povolenou rychlost. Za celý čtvrtek jsme zastavili pět řidičů, kteří jeli pod vlivem alkoholu, dva z nich podezříváme z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, protože nadýchali neuvěřitelných 2,88 a 1,27 promile.
Naše hlídky při kontrolách narazily na dva řidiče, kteří jsou v celostátním pátrání. Na jednoho z nich byl dokonce vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Jednalo se o jednatřicetiletého muže z Uherského Hradiště, kterého policisté zastavili v obci Kladná-Žilín.
Podobné akce, které jsou nad rámec běžného výkonu služby, budeme samozřejmě opakovat. Jednu z nich mohou řidiči očekávat už v příštím týdnu. Zaměříme se především na používání bezpečnostních pásů, na které by řidiči neměli ve vlastním zájmu zapomínat.

vytisknout  e-mailem