Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V nemocnici kradla sanitářka

Pacientce žena ukradla platební kartu a vybrala z ní peníze. 

Zlín – Zlínská policie vyřešila naprosto ojedinělý případ. Kriminalisté obvinili z trestného činu krádeže a neoprávněného držení platební karty jednatřicetiletou ženu ze Zlína. Ta byla zaměstnána jako sanitářka na oddělení intenzivní péče Baťovy krajské nemocnice, kde jedné z pacientek vzala platební kartu a z ní pak vybrala necelé čtyři tisíce korun. Z karty se peníze pokoušela vybrat víckrát, bankomat jí ale transakce nepovolil. Neoprávněně vybrané peníze pak použila pro svoji potřebu. „Žena se přiznala, že tímto naprosto nevhodným způsobem řešila svou finanční tíseň,“ uvedl k případu policista, který ho měl na starosti.„Výběr peněz jí ulehčila samotná pacientka, která si u karty nechala napsaný PIN kód,“dodal.

K rychlému objasnění případu přispělo také vedení zlínské Baťovy krajské nemocnice. „Je to samozřejmě selhání. Při kontrole a spolupráci s policií jsme zjistili, že karta byla uložena v trezoru. Možným řešením k předejití podobného případu může být namísto dvojí kontroly účast ještě třetí osoby při předávání věcí pacientů do trezoru,“řekl ředitel nemocnice Zdeněk Mikel.

K platební kartě uložené v trezoru se sanitářka dostala zřejmě při přebírání osobních věcí některého z pacientů. Krádeže lituje a peníze už majitelce vrátila. Za uvedené trestné činy hrozí až dvouleté vězení.

Žena ze Zlína byla za podobný trestný čin pravomocně odsouzena k podmínečnému trestu odnětí svobody na tři měsíce už v roce 2005.

vytisknout  e-mailem