Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve Zlíně se zřítil baťovský půldomek

Policisté vyšetřují, jestli se někdo nedopustil trestného činu. 

Zlín – Ve zlínské čtvrti Podvesná se odpoledne zřítil baťovský půldomek. Jeho statiku podle všeho narušila probíhající rekonstrukce. V době neštěstí na místě nikdo nebyl. Obývaná byla pouze druhá polovina domku, jeho majitelce se ale naštěstí také nic nestalo.
Stavební firma starý dům v rámci rekonstrukce částečně podkopala, pravděpodobně tím došlo k narušení jeho stability a objekt šel k zemi. Zřítila se část jeho přední stěny. Praskliny svědci pozorovali už kolem třetí hodiny odpoledne. Z časového záznamu fotografií pořízených na místě je patrné, že k úplné destrukci došlo v 16.45 hodin.
Svůj domov musela opustit starší nemocná žena, která obývá druhou část půldomku. Kromě toho, že byl přerušen přívod elektrického proudu, vody i plynu, hrozilo nebezpečí, že by sesun mohl pokračovat. O tom, zda bude moct svůj půldomek obývat, rozhodne až statik. Zatím žena odmítla nabídku zlínského magistrátu na náhradní ubytování.
Operační důstojníci zlínské policie na místo vyslali celou výjezdovou skupinu, včetně kriminalistického technika. Policisté si vyžádají stavební deník, veškerou dokumentaci a budou důkladně prověřovat, zda nebyly porušeny technologické postupy či pravidla bezpečnosti práce. Samozřejmě budeme zjišťovat, jestli zde nikdo nespáchal trestný čin.
V době neštěstí byl na místě jeden ze zlínských kriminalistů, který neštěstí zachytil na fotografiích. Ty si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

vytisknout  e-mailem