Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zájem o ženu vyústil v dramatickou bitku

Jeden muž utrpěl vážná zranění. Útočníky jsme našli a obvinili. 

Otrokovice – Policisté zlínského okresního  ředitelství vyřešili případ, který skončil vážným zraněním pětadvacetiletého muže z Kroměříže a obviněním dvou mužů z Otrokovic.
Pachatelé muže zmlátili v pondělí 28. července po deváté hodině večer poblíž řeky Moravy  v Otrokovicích. Pak ho naložili do auta a odvezli ho za obec Bělov ke skládce popílku, kde je odkalovací jezírko. Tady v bití a kopání pokračovali, až bezvládného muže dokopali do vody. Ten se z ní stihl vybrodit a na břehu upadl do bezvědomí. Probral se o něco později a zavolal o pomoc. Netušil ale, kde je, takže policisté ve spolupráci s hasiči i  záchranáři  rozjeli pátrací akci. Prohledávali jsme město i jeho okolí. Pátrání zkomplikovalo to, že mobil oznamovatele byl nedostupný. Úspěšní byli až otrokovičtí hasiči, kteří zraněného muže našli poblíž Bělova. Muž se našel také díky tomu, že operační důstojník HZS Zlínského kraje požádal operátora mobilních  služeb o upřesnění místa, ze kterého poškozený telefonoval. Prohledávaný prostor se tím podařilo zúžit na okruh dvou kilometrů.
Napadený muž podle lékařů utrpěl vážná zranění, kvůli kterým ho hospitalizovali na jednotce intenzivní péče v Baťově krajské nemocnici. Kromě vyražených zubů, mnohačetných podlitin na obličeji a celém těle, zlomeného nosu a žebra, měl pneumotorax jedné plíce.
Policisté jednoho z násilníků našli už v úterý,  den na to ho obvinili z pokusu těžké újmy na zdraví a z omezování osobní svobody. Šlo o devětadvacetiletého muže z Otrokovic. Ve čtvrtek se podařilo  dopadnout druhého násilníka, třiatřicetiletého muže z Otrokovic, kterého jsme obvinili ze stejných trestných činů. Vzhledem k tomu, že mladší muž řídil, dočkal se navíc obvinění také z maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Do poloviny srpna měl totiž zakázáno řízení, protože v minulosti opakovaně řídil auto, i když nikdy neměl řidičák.
Podle všeho šlo v tomto případě o vyřizování účtů. Napadený muž se údajně nevhodně dvořil dvacetileté přítelkyni mladšího z násilníků, což se mu nelíbilo a rozhodl se dát mu „lekci“. Za tu oběma obviněným hrozí až osmileté vězení.

vytisknout  e-mailem