Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Oranžová kola majitele nepotěšila

DĚČÍN - Oranžová kola majitele nepotěšila; Měděná pohroma; Krádež ve výstavbě 

Jednadvacetiletý mladík z Děčína chtěl patrně vylepšit fádní vzhled dvěma automobilům zaparkovaným na ulici. Oranžovým sprejem jim tedy nastříkal kola, aby vypadala veseleji. Zcela jistě tak ale nevypadali majitelé vozů, kterým umělec způsobil škodu za více, než čtyři tisíce korun. Policisté ho ale dopadli a už má na krku podezření z poškozování cizího majetku ve zkráceném přípravném řízení. Za to by mu mohl hrozit až rok odnětí svobody.
 
 
Měděná pohroma
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší kriminalisté z Varnsdorfu za krádež a poškozování cizí věci pětadvacetiletého výtečníčka. Ten v bývalé prodejně poničil měděné oplechování parapetů, balkónů a římsy, přičemž ještě poškodil zdivo. Jeden okenní parapet pak odcizil. Po sobě zanechal škodu za více než osmnáct tisíc korun. Za to by mu mohl hrozit až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Krádež ve výstavbě
 
Do objektu sociálního zařízení ve výstavbě se přes vypáčené dveře vloupal neznámý zloděj. Odtud odcizil dva nivelační přístroje, elektrické i ruční nářadí a dvacet čtverečních metrů dlažby v celkové hodnotě převyšující devadesát tisíc korun. Případem se zabývají Rumburští kriminalisté. Pachateli v případě dopadení může vzhledem k výši škody hrozit až pět let odnětí svobody.

 

 

 

30. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem