Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Oranžové kolo 2010

Nadace policistů a hasičů 

 

V Karlových Varech v rámci letošního Filmového festivalu mohli návštěvníci navštívit stánek, kde probíhal projekt Oranžové kolo. Mohli podpořit dvě neziskové organizace a určit, jak si rozdělí dar od Nadace ČEZ v hodnotě půl milionu. Pro letošní rok byly vylosovány pro sponzorský dar Nadace PaH (Nadace policistů a hasičů) a Svaz paraplegiků.
 
Nadace PaH od roku 2002 pomáhá pozůstalým rodinám otců-policistů a hasičů, podporuje i 45 invalidů, bývalých policistů a hasičů. Snaží se jim „vrátit“ alespoň minimum. Nadaci podporují formou srážek z platů nejen sami policisté a hasiči, ale i občanští zaměstnanci. Nadace je podporována také velkými sponzory, mnoha dárci z řad občanů, podnikatelů a institucí z celé České republiky.
 
 
Letošní projekt Oranžové kolo byl příležitostí, jak pomoc a vyjádřit svou solidaritu. Ujeté kilometry zobrazené v pomyslném terénu se přepočítávaly na koruny, a tak kolik kdo ujel kilometrů, takovou částkou přispěl.
 

 

Na ortopedech se během osmi dní vystřídali návštěvníci filmové=ho festivalu, Karlových varů, policisté, hasiči, významné osobnosti a celebrity.
 
Závěrečná dvě „šlapání“ patřila zástupcům Svazu paraplegiků a Nadaci PaH( za Nadaci usedla na Oranžové kolo paní Pušová, matka z nadační rodiny) a poslední „jízda“ patřila herečkám Báře Štěpánové a Zuzaně Belohorcové. Další foto v fotogalerii.
 
 
 
 
 
 

 

Svaz paraplegiků získal šek s částkou 252 094,3 Kč, šek s konečnou částkou 250 485,7 Kč převzal za Nadaci PaH PhDr. Vladimír Šutera.

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem