Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Orga byla v sobotu opět úspěšná

Karlovarsko - v sobotu proběhlo na Karlovarsku nedaleko obce Stružná další schengenské vnitrostátní pátrání. 

            V sobotu proběhlo na parkovišti nedaleko obce Stružná další schengenské vnitrostátní pátrání. Do akce bylo nasazeno 12 policistů z oddělení pátrání v Aši a 2 policisté ze skupiny služební kynologie Cheb se svými služebními psy jménem Orga a Pavel.
            Policisté se především zaměřili na nelegální přepravu cizinců a kontrolu jejich dokladů, technický stav vozidel a převážené zboží. Zkontrolovali celkem 98 osob a 56 vozidel. Během akce policisté odhalili 24 přestupků v celkové výši 18.500,- Kč. Městskému úřadu bylo zasláno 1 oznámení o dopravním přestupku.
            Při akci kontrolovali policisté vozidlo, v kterém jako spolujezdec cestoval občan Vietnamu. Služební fena Orga, která je specialistkou na vyhledávání omamných a psychotropních látek, označila ve vozidle sako, které zde měl cizinec položené přes opěradlo. V kapse saka policisté nalezli 4 cigarety s neznámou látkou rostlinného původu o celkové váze 2,9 gramů. Ten policistům sám oznámil, že  nalezené cigarety se sušenou rostlinou drtí jsou pro jeho vlastní potřebu. Policisté na místo přivolali výjezd ze služby kriminální policie a vyšetřování, územního odboru Karlovy Vary, jehož policisté poskytli policistům z oddělení pátrání v Aši veškerou potřebnou součinnost.  Policisté proto Vietnamce zajistili pro podezření ze spáchání přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a převezli jej na zdejší součást k dalšímu šetření.  V Odpoledních hodinách byl cizinec propuštěn na svobodu.
 
 
                                                                                                                   nprap. Mgr. Pavla Lohrová
                                                                                                                   preventivně informační skupina

vytisknout  e-mailem