Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Orkadení při nákupu

ŽĎÁRSKO: Nákup není bez rizika. 

     I když  policisté jednotlivých obvodních oddělení Územního odboru Žďár nad Sázavou v předvánočním období věnovali zvýšenou pozornost návštěvníkům obchodních domů i  jejich zaparkovaným vozidlům, stále se opakují případy, kdy se právě nakupující stávají poškozenými. Policisté je opakovaně upozorňují, co by ve svých zaparkovaných a opuštěných vozech neměli  zanechávat. A radu, jak se nestát obětí kapesního zloděje si vyslechnou, ale nepřipouštějí si možnost okradení.

     Neznámý pachatel v době od 14:15 hodin do 14:31 hodin dne 21. prosince 2010 v obchodním domě na ulici Masarykova v Novém Městě na Moravě, v nestřeženém okamžiku odcizil peněženku z dámské kabelky odložené v nákupním vozíku. Sedmapadesátiletá paní přišla o osobní doklady, finanční hotovost, platební karty. Pachateli se podařilo později provést i neoprávněný výběr v bankomatu. Poškozené vznikla škoda ve výši 18 000 korun.

     Pět minut nepozornosti a neznámý pachatel odcizil rovněž  21. prosince 2010 před 15. hodinou v prodejně na ulici Strojírenská ve Žďáře nad Sázavou hnědou peněženku z volně odložené kabelky na nákupním vozíku. Peněženku neochránilo ani zdrhovadlo kabelky. 51-letá paní opět přišla o doklady, finanční hotovost a osobní věci. Škoda je ve výši 2 400 korun.

por. Mgr. Jana Martincová
 

23. prosince 2010

vytisknout  e-mailem