Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Orlický maraton v Deštném v Orlických horách

RYCHNOVSKO - Komplikace s parkováním na Šerlichu. 

Tento víkend, 3. - 4. února, proběhne v Deštném v Orlických horách 34. ročník Orlického maratonu. Kvůli zhoršeným sněhovým podmínkám pořadatelé  start třetího závodu v rámci největšího seriálu zimních běhů na lyžích ČEZ"SkiTour2018" přesunuli na Šerlich.

Organizátoři předpokládají účast 500 závodníků  v neděli a zhruba 300 v sobotu.  Vzhledem k malému počtu parkovacích míst na Šerlichu a daleko většímu zájmu návštěvníků Orlických hor parkovat právě tam, vznikají v zimní sezóně problémy s parkováním každý víkend. Průjezdnost důležité a jediné spojnice mezi Deštným v Orlických horách a Orlickým Záhořím musejí zajišťovat policejní hlídky, které tu parkování kontrolují a v případě zaplněných ploch pro parkování turisty posílají zpět do Deštného či Orlického Záhoří. Neukáznění řidiči, kteří blokují komunikaci a ohrožují průjezdnost silnice, musí počítat s blokovou pokutou, správním řízením nebo botičkou na svém autě.
Právě kvůli této složité situaci žádáme řidiče, aby zvážili svoji eventuální cestu první únorový víkend na Šerlich. Dopravu a parkování na místě budou spolu s pořadateli monitorovat policejní hlídky tak, aby zajistily průjezdnost silnice pro složky IZS, vozy údržby komunikace a řidiče projíždějící z obou stran. Přestože pro závodníky Orlického maratonu pořadatel zajišťuje kyvadlovou dopravu autobusy z Deštného, řada na místo dorazí auty, spolu s několika dalšími autobusy. Místa pro parkování turistů budou proto tento víkend k dispozici v minimálním počtu. Pokud místa k parkování budou obsazena, policisté budou řidiče vracet zpět do Deštného či Orlického Záhoří.
Doporučujeme proto řidičům vyhnout se komplikacím a ztrátě času tím, že si na tento víkend zvolí jinou trasu a parkování pro své sportovní vyžití než na Šerlichu.

Více o problémech s parkováním ZDE.

AUDIO nahrávka ZDE

por. Mgr. Alena Kacálková
1. února 2018 v 11:30

vytisknout  e-mailem