Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Osádka vozidla daleko nedojela

BŘECLAVSKO: Radost ze zisku překazil rychlý zásah policistů.  

Hustopeče - V pátek v nočních hodinách došlo k okradení třicetiletého muže přímo na ulici v Hustopečích. Celý incident se odehrál na světelné křižovatce, kde na červenou zastavil řidič motorového vozidla Hyundai Lantra. Osádka, která uvnitř auta seděla, si všimla společensky unaveného muže, který ležel poblíž silnice a začala s ním navazovat komunikaci. Třicetiletý muž vstal, přišel k autu a požádal řidiče o svezení s tím, že cestu samozřejmě zaplatí. Na důkaz toho, že má peníze u sebe, vytáhl z kapsy peněženku. To ovšem neměl dělat. Z vozidla se vyklonil spolujezdec a peněženku si přisvojil. V okamžiku, kde se na semaforu objevila zelená, řidič auta se rozjel. Nebral ohled ani na to, že okradený muž se snaží svoje finance získat zpět a polovinou těla uvízl v otevřeném okýnku spolujezdce. Při rozjetí muž upadl na vozovku a naštěstí si nezpůsobil žádná zranění.

Osádka vozidla ovšem neměla ponětí, že s penězi daleko nedojede. Opodál totiž stáli kolegové, kteří si všimli, že u křižovatky se prudce rozjíždí auto a na zemi leží muž. Ihned se za autem rozjeli. Netrvalo dlouho a pronásledované vozidlo dostihli.
Případ měl šťastný konec. Finance byly vráceny majiteli a muži z auta putovali na policejní služebnu. Dvaadvacetiletý spolujezdec, který se násilím zmocnil cizí peněženky, si vyslechl od vyšetřovatele podezření z přečinu krádeže.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 25. 11. 2013
 

vytisknout  e-mailem