Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Oslava narozenin

LIBEREC – Za krádež lahve a bonboniéry může jít až na tři roky do vězení. 

Jistě s prvotně dobrým úmyslem vstoupil recidivista do prodejny potravin. Chtěl na oslavu narozenin pořídit nějaký ten drobný dar a lahvinku solidního moku. Leč, peněz se mu nedostávalo. Obě kapsy, ta prázdná i ta vysypaná, měly asi jistý vliv na recidivistovo rozhodování. Mužova potřeba nepřijít na oslavu s prázdnou, velmi pravděpodobně zapudila také myšlenky na spořádané chování.
       
Bystrým zrakem však sledoval jeden z pracovníků ostrahy pohyb osob v prodejně v Liberci. Ze své praxe zřejmě dobře věděl, že nastane okamžik, kdy se objeví někdo, kdo se pokusí něco zcizit. Netrvalo to ani moc dlouho. Chvilky strávené čekáním, upřený až hypnotický pohled na monitory kamer a neustálé zkoumání pohybujících se postav, "přinesly ovoce". Neobvyklým pohybem na sebe lapka upozornil. Bedlivému oku ochránce majetku a regulérních obchodních vztahů neuniklo nic. Spatřil, jak 36letý muž vkládá do svého batohu lahev alkoholu a chutnou bonboniéru. Okamžitá reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Poté, co se 36letý recidivista z Pardubicka pokusil projít pokladnami bez placení, došlo k nevyhnutelnému. Po rychlé slovní přestřelce následovala žádost o kontrolu vnitřku batohu. Recidivistův pokus o odvedení pozornosti k jinému tématu byl zbytečný.

Přivolaní policisté muže převezli na služebnu obvodního oddělení. Provedená dechová zkouška předurčila vývoj, kterým se další postup ubíral. Pozitivní výsledek s téměř jednou promile nasměroval recidivistu do policejní cely. Jakmile z těla vyprchala „metla lidstva“, sdělili muži zákona 36letému Pardubičanovi, ve zkráceném přípravném trestním řízení, podezření ze spáchání přečinu krádež. V případě odsouzení tak může putovat do vězení na šest měsíců až tři léta.

Zboží v hodnotě bezmála dvou set korun se vrátilo zpět na prodejní pult.

20. listopadu 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem