Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Oslnilo ji slunce a způsobila nehodu

LIBEREC - Vznikla pouze hmotná škoda. 

V neděli krátce před půl šestou způsobila 22letá řidička problémy nejen sobě, ale i majiteli zahradního traktůrku. Žena totiž v sobotu v podvečer cestovala octávií z obce Odolenovice směrem na Paceřice a při jízdě ji oslnilo slunce. To zřejmě způsobilo, že přehlédla zahradní traktůrek, který měl jeho majitel odstavený na krajnici a nakládal do něho větve. Poté, co do něho žena s autem narazila, způsobila škodu za zhruba 35 tisíc korun. Ke zranění naštěstí nedošlo.
Žena však nezpůsobila problémy pouze sobě, ale i majiteli traktůrku. Ten totiž není určen pro provoz na pozemních komunikacích a navíc ani tuto techniku neoznačil jako překážku v silničním provozu. Nehodu policisté dále řeší.

Bez zranění se obešla i další nedělní havárie. 33letý cizinec jel kolem půl deváté večer s osobním vozem Alfa Romeo od Krásného Lesa a mířil na  Frýdlant. Podcenil ale to, že by mohla být vozovka namrzlá, této skutečnosti nepřizpůsobil rychlost jízdy a v pravotočivé zatáčce se dostal do smyku. Ten se mu již nepodařilo vyrovnat, dostal se do protisměru, následně se s autem přetočil přes střechu a nakonec narazil do stromu. Auto bylo po nehodě zcela nepojízdné, jeho odtah si řidič zajistil. Škoda, kterou řidič vozu svou neopatrnou jízdou způsobil, přesahovala sto tisíc korun.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
25. 3. 2013

vytisknout  e-mailem