Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Oslňování vozidel laserem na Slánsku

KLADENSKO - Podezřelý viník byl dopaden. 

Policisté z obvodního oddělení prošetřovali oznámení o oslňování laserem vozidel jedoucích na pozemní komunikaci na Slánsku, které bylo oznámeno na linku 158.

Dne 15. srpna 2016 před pátou hodinou ranní oznámila řidička oslňování laserem na silnici vedoucí z obce Jarpice na Budenice. Poškozená žena po této pozemní komunikaci projížděla během krátké doby v obou směrech  a vždy byla tímto světlem oslněna. Vzhledem k tomu, že byla tma, bylo světlo  značně intenzivní a řidička si  povšimla místa činu, odkud vycházely laserové paprsky. Poté  celou událost oznámila na linku 158.

Na základě tohoto oznámení policisté místního obvodního oddělení ve Zlonicích provedli šetření, kterým bylo zjištěno, že dne 14. srpna 2016 průběžně v době mezi čtvrtou a pátou hodinou sedmnáctiletý mladík svítil laserem na jedoucí vozidla v obou směrech po silnici na obce Jarpice a Šlapánice.

Po provedení šetření bylo zjištěno, že podezřelý mladík svým neuváženým jednáním neměl v úmyslu nikomu ublížit a ani způsobit žádnou újmu.

Policisté případ  prošetřili jako přestupek  a oznámili tento skutek k projednání na přestupkovou komisi města Slaného.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mlvučí

P ČR  Kladno

22. srpna 2016

vytisknout  e-mailem