Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Oslovil jiného muže

SOKOLOVSKO – Požadoval po něm například finanční hotovost. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání  třiadvacetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, zločinu vydírání a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž měl v první polovině září letošního roku v pozdních večerních hodinách v jednom městě na Sokolovsku potkat jemu známého jednadvacetiletého muže. Po krátké slovní rozepři mu měl sdělit, že nechce, aby to dopadlo špatně, a proto má vyndat všechny své věci z kapes. Dále mu řekl, že si ho ještě prohledá, a pokud by u něj něco našel, fyzicky ho napadne. Jednadvacetiletý muž měl tedy vyndat peněženku s finanční hotovostí, platební kartou nebo mobilní telefon. Následně věci obviněnému muži předal. 

Třiadvacetiletý muž ho měl poté ještě prohledat, přičemž mu sdělil, ať si sundá bundu, mikinu, pásek a chytré hodinky. Jednadvacetiletý muž mu věci ze strachu z fyzického napadení vydal. I přes to ho měl obviněný muž po vydání věcí fyzicky napadnout úderem pěstí do obličeje. Třiadvacetiletý muž poté z místa odešel s věcmi v hodnotě přibližně 30 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. 

nprap. Jan Bílek
18.10.2023

vytisknout  e-mailem