Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Osm podnapilých řidičů na cestě do práce

ZLÍNSKO: Alkohol za volant nepatří. 

V pondělí od 4.00 hod. do 8.00 hodin proběhla na ulici Sokolská ve Zlíně dopravně bezpečnostní akce cílená na prevenci v dopravě, a to zejména na úseku pátrání po hledaných a odcizených věcech a osobách, ale také na řidiče, kteří usedají za volanty svých automobilů pod vlivem návykových látek, ať už alkoholu nebo drog. Policisté se při ní zaměřili také na získávání poznatků k pachatelům trestné činnosti. Kontrole se po tuto dobu nevyhnul žádný z projíždějících řidičů.

Kromě dopravních policistů a policistů z jednotlivých obvodních oddělení na Zlínsku, psovodů a policistů z pohotovostního a eskortního oddělení se této akce zúčastnili také strážníci Městské policie ze Zlína, pracovníci Celního úřadu pro Zlínský kraj a zaměstnanci Centra služby pro silniční dopravu Zlínského kraje.

Policisté v průběhu čtyř hodin zastavili více než tisíc osobních a nákladních vozidel a odhalili celkem 7 podnapilých řidičů, u kterých displej přístroje ukázal hodnotu do jedné promile alkoholu a jejich jednání je tedy kvalifikováno jako přestupek. Ve správním řízení je tak čeká pravděpodobně pokuta a zákaz řízení.

Třiapadesátiletý muž z Brna potom nadýchal bezmála 1,5 promile alkoholu, čímž se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok. Všem těmto řidičům policisté další jízdu zakázali.

Třiatřicetiletý muž ze Zlína řídil osobní vozidlo značky Mercedes, přestože to má soudem zakázáno až do ledna následujícího roku. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Vzhledem k tomu, že počet dopravních nehod na Zlínsku, u nichž hraje hlavní roli nezodpovědnost řidičů v podobě alkoholu za volantem, stále neklesá, budou policisté v podobných akcích nadále pokračovat.

18. listopadu 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Kontrola

Kontrola 

Detailní náhled

Kontrola2

Kontrola2 

Detailní náhled

Kontrola3

Kontrola3 

Detailní náhled

Kontrola4

Kontrola4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem