Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Osm řidičů nemělo za volant vůbec usednout

ZNOJEMSKO: Za tři dny dva opilí, tři zdrogovaní a tři bez řidičského oprávnění.  

     Od pátku do neděle jsme při běžných silničních kontrolách zachytili v našem regionu osm řidičů, kteří neměli v tu dobu za volanty osobních aut vůbec usednout. Za tři dny to byli dva opilí, tři zdrogovaní a tři bez řidičského oprávnění.
     Byla mezi nimi jedna žena. Hodinu po půlnoci z pátku na sobotu projížděla Moravským Krumlovem ve Škodě Felicia. Čtyřicetiletá řidička nadýchala 0,31 promile alkoholu. Prý si hodinu před jízdou vypila deci vína.
     Šestatřicetiletý muž ve Škodě Octavia jel ulicemi Miroslavi před druhou hodinou v noci ze čtvrtka na pátek. Nebyl schopen provést dechovou zkoušku. Sám uvedl, že vypil tři piva a panáka rumu. Řidičský průkaz u sebe neměl.
     V pátek v devět hodin večer jsme ve Znojmě zastavili třiadvacetiletého řidiče ve Škodě Octavia. Byl pod vlivem pervitinu a marihuany.
     V neděli v devět hodin večer jsme přistihli v obci Vítonice dvacetiletého muže v Toyotě. Vyšlo najevo, že je pod vlivem marihuany. Za půl hodiny jsme v obci Jaroslavice kontrolovali třicetiletého muže ve voze Mitshubishi. I ten před jízdou kouřil marihuanu.
     V pátek v devět hodin večer jsme v obci Olbramkostel přistihli sedmadvacetiletého muže za volantem Nissanu. Nepředložil řidičský průkaz. Zjistili jsme, že není držitelem žádné skupiny řidičských oprávnění.
     V sobotu v jednu hodinu odpoledne uvízl v policejní síti dvaadvacetiletý muž ve VW. Řidičský průkaz nepředložil. Ani nemohl, protože mu byl již v polovině loňského listopadu zadržen na jiném místě.
     Rychlou jízdou na sebe upozornil muž ve vozidle Kia. V neděli o půl čtvrté odpoledne projížděl Znojmo rychlostí 78 km/h. Řidičský průkaz jsme mu zadrželi, neboť má v současné době platnou blokaci řidičského oprávnění.
     Protiprávním jednáním na úseku dopravy se budeme dále zabývat.
 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 3. března 2014

vytisknout  e-mailem