Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Osmi řidičům jsme ukončili jízdu

HODONÍNSKO: Byli opilí, zdrogovaní nebo měli zákaz činnosti. 

     Od pátku do pondělního rána jsme na silnicích Hodonínska zaznamenali osm řidičů motorových vozidel, kteří usedli za volant po předchozím požití alkoholu nebo jiných návykových látek. Bylo jim od šestadvaceti do jedenašedesáti let. Trvalé bydliště měli nejčastěji na Hodonínsku, po jednom také na Vyškovsku a Karvinsku. 
     Pěti kontrolovaným řidičům proudilo v krvi do jednoho promile alkoholu. Dva muži měli dechovou zkoušku s výsledkem 1,37 promile a 1,68. Nejvyšší hladinu alkoholu měl dvaapadesátiletý muž z Karvinska. Před jedenáctou hodinou v noci ze soboty na neděli projížděl obcí Čejkovice se Škodou Octavia.
     Dva z přistižených řidičů měli již delší dobu tuto činnost zakázanou. O půl druhé v noci na dnešek to byl šestadvacetiletý řidič osobního vozu BMW v Hodoníně. Nepředložil žádné osobní doklady. Zjistili jsme, že mu Městský úřad Hodonín zakázal řídit motorová vozidla do října letošního roku. Mladý muž byl navíc v době řízení i pod vlivem pervitinu. Okresní soud Vyškov pak zakázal řízení šedesátiletému muži, kterého jsme kontrolovali v neděli v pravé poledne u obce Žarošice. Jel tudy s nákladním vozem Renault a také nepředložil žádné doklady. Zákaz činnosti má až do ledna roku 2018. Muž včera nadýchal 0,25 promile alkoholu. Vozidlo mělo rozdílné pneumatiky a zároveň nadměrně ojeté.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 23. února 2015

vytisknout  e-mailem