Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Osmiletý cyklista zraněn

Neměl přilbu 

     Osmiletý cyklista nedal přednost v jízdě a střetl se s osobním autem. 23. března v odpoledních hodinách jel na jízdním kole v obci Brodce ve směru od obytné zástavby Na Kněžině ke křižovatce se silnicí třetí třídy číslo 1068. Nerespektoval dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě a vjel do jízdní dráhy vozidlu Peugeot 306, který jel ve směru od Zbořeného Kostelce k Týnci nad Sázavou. Třiadvacetiletý řidič auta sice brzdil, ale střetu s kolem už nezabránil. Cyklista nejdříve upadl na víko motoru a pak na vozovku. Poté ho řidič Peugeotu převezl do benešovské nemocnice na vyšetření. Lékaři si zde chlapce z důvodu zranění pravé nohy nechali.
     Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, byla negativní. U malého cyklisty pak zjistili, že při jízdě neměl na hlavě ochranou přilbu.

     Policisté proto radí rodičům, aby své děti, než je pustí na silnici, řádně  poučili o jízdě na kole, o jeho vybavení a o použití povinných ochranných pomůcek. Nepouštěli pak do silničního provozu děti mladší deseti let. 

vytisknout  e-mailem