Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Osmnáct vloupání

CHOMUTOV - Utekl, ale byl odhalen, Traktor řídila pod vlivem.... 

Osmnáct vloupání
Policejní komisař obvinil 19letého muže ze Sokolova Březová z několika trestných činů - z pokusu krádeže, krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Mladík od prosince loňského roku do současné doby vnikl do osmnácti různých objektů na Vejprtsku. Zaměřil se na rekreační chaty, zahradní altány, ale nevynechal ani budovu školy, garáž nebo registr na tiskoviny. Bral věci, které mohl použít pro vlastní potřebu nebo které mohl obratem ruky prodat. Majitelé přišli o peníze na hotovosti, elektroniku, notebooky, zahradní nářadí, lůžkoviny, potraviny a z bedny na tiskoviny odnesl různé noviny. Za sebou zanechal celkovou škodu za téměř 94 tisíc korun. Obvinění si muž převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Utekl, ale byl odhalen
Chomutovští policisté pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který na chodbě domu v ulici 17. Listopadu odcizil poškozenému z krku dva zlaté řetízky s přívěsky. Ihned po incidentu s lupem z místa utekl. Za uvedenou krádež bude po zásluze potrestán 17letý mladík z okresního města, který se činu dopustil. 
 
Traktor řídila pod vlivem
 27letá žena z Kadaně je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nejdříve požívala alkoholické nápoje a pak usedla do pracovního minitraktoru a vyjela s ním na silnici. Pití potvrdila na místě provedená dechová zkouška. Přístroj naměřil 1,70 a 1,61 promile alkoholu v dechu. Skutek vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Porušil zákaz
S vozidlem Fiat Ducato vyrazil do ulic Chomutova 35letý místní obyvatel. Při průjezdu Spořickou ulicí byl kontrolován policejní hlídkou. Lustrace prokázala, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to Magistrátem Chomutov. Zákaz končí až v srpnu letošního roku. Obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí si muž převzal.
 
Kamna jsou pryč
Krádež čtyř kusů gamat a jednoho plynového sporáku z bytu v Bělohorské ulici vyšetřují chomutovští policisté. Topná tělesa zmizela od prosince do ledna letošního roku. Majitel bytu vyčíslil škodu na 23 tisíc korun. Z krádeže je podezřelá 28letá žena z okresního města.
 
Peněženku odevzdala
Chomutovští policisté přijali oznámení o krádeži peněženky. Poškozený uvedl, že při nákupu v místním marketu mu kdosi z kapsy kalhot odcizil koženou peněženku s hotovostí a osobními doklady. Škodu vyčíslil na 800 korun. Vyšetřování krádeže mohli policisté nyní odložit. Náhodná svědkyně totiž peněženku našla a v pořádku ji předala poškozenému.
 
Televize, přehrávač i povlečení
Neznámý zloděj vnikl do bytu v ulici Za Zborovskou. Využil skutečnosti, že se na místě v současné době provádí rekonstrukce, všechno prohledal a odcizil dva televizory, dva přehrávače, sadu příborů a přibral i povlečení. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 14 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté chomutovského obvodního oddělení. 
 
30. dubna 2013   
nprap. Marie Pivková   
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem