Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Osmnáctiletá čelí obvinění z loupeže

MOST - Pro peníze přišla v policejním tričku; Ke krádeži 11 becherovek využili nezletilou .  

 

Ke krádeži využili nezletilé osoby, zákon však i na to pamatuje

Becherovku ve velkém kradl 24letý muž z Litvínova. V jednom tamním supermarketu si vybral v regálu s alkoholickými nápoji celkem 11 lahví tohoto bylinného likéru. Místo do koše však zboží spolu s mladou přítelkyní uložil do kočárku s dítětem a poté poslal nezletilou dívku, aby projela samoobslužnými pokladnami, aniž by za toto zboží zaplatili. Jenže krádež neunikla očím bdělých detektivů a ti dívku s kočárkem a s lupem zadrželi. Muž z prodejny zmizel, starší z děvčat se nakonec k mladší sestře vrátila. Policie muži sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže, neboť byl za krádež již několikrát trestaný a loni i předloni byl ve vězení. Mladou slečnu mladistvého věku bude pro přestupek řešit přestupková komise městského úřadu Litvínov. O případu byl informován orgán sociální právní ochrany dítěte. Lup v hodnotě 1979 byl vrácen zpět prodejně.

Podle trestního zákona je pachatelem trestného činu i ten, kdo k provedení činu užil jiné osoby, která není trestně odpovědná pro nedostatek věku.


 

Policie obvinila dívku z loupeže

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu loupeže teprve osmnáctiletou dívku z Mostu. Ta měla koncem srpna v ranní době kolem 08. hodiny na sídlišti Výsluní v Mostě přijít do prodejny v panelovém domě, kde s nožem v ruce měla po prodavači požadovat peníze. Na sobě měla černé tričko s nápisem policie, na hlavě bílou pletenou čepici, na očích sluneční brýle a na rukou rukavice. Otevřený nůž muži měla přiložit k boku a opakovaně po něm chtěla, aby jí vydal peníze z pokladny. Uvedla, že na ní venku čeká kolega, a když se prodavač šel podívat ke dveřím, využil toho, že se k němu neznámá otočila zády a z hlavy jí strhl čepici a chytil ji za vlasy. Protože stále držela nůž v ruce, vzal do ruky láhev od piva a dívku vyzval, aby nůž zavřela a položila ho na pult, což učinila a poté z prodejny utekla. K odcizení peněz nedošlo, nikdo nebyl zraněn. Policie obviněnou Mostečanku stíhá na svobodě.


 

Řidič prý přijel později do zastávky, od cestujícího dostal pěstí

Policisté z policejní stanice Lom předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 21letému muži z obce na Litvínovsku. Ten měl napadnout nejprve slovně řidiče autobusu, který jel po litvínovských obcích, protože se mu nelíbilo, že řidič měl údajně přijet do zastávky v Litvínově trochu později, což řidič odmítl. Cestující mu měl během cesty nadávat a nakonec ho v obci Mariánské Radčice napadl i fyzicky, když ho udeřil do obličeje a způsobil mu lehké zranění, se kterým poškozený vyhledal lékařské ošetření. Policie do případu přibrala znalce z oboru zdravotnictví. Řidič pak kvůli zranění musel být vystřídán. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.


 


 

Čtivo kdosi ukradl ze schránky u supermarketu, policie ho odhalila, kradl i radiátory

Po vědění zřejmě zatoužil neznámý poberta. V obci Litvínov se v nočních hodinách minulý týden vloupal u jednoho supermarketu do schránky na noviny a různé druhy tiskovin z ní odcizil. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 2 700 korun. Případem krádeže vloupáním se zabývali litvínovští policisté. Ti po několika dnech odhalili, kdo si nezákonně noviny odnesl. Krádež má mít na svědomí 30letý muž z Litvínova. Odcizené noviny však nečetl, ale obratem je prodal. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Podezřelý si odnesl další záznam o sdělení podezření z krádeže poté, co v srpnu vnikl spolu s 23letým mužem na oplocený pozemek bývalé litvínovské ubytovny, ze které vynesli 3 kusy železných radiátorů o váze 140 kilogramů, které naložili na kárku a při tom byli přistiženi policejní hlídkou. Již loni byl starší z dvojice za krádež trestán. Mladší Litvínovan je řešen pro přestupek proti majetku.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 10. září 2014


 


 


 

vytisknout  e-mailem